Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου 2014

Γανόδερμα, Δοσολογία & Γενικές Οδηγίες

Γανοδερμα Δοσολογια & Γενικές Οδηγίες

1. Γενικές οδηγίες
2. Δοσολογία Για Υγιείς Ανθρώπους
3. 
Δοσολογία Για Παιδιά - Υπερήλικες
4. 
Δοσολογία κατά την Διάρκεια της Εγκυμοσύνης
5. 
Δοσολογία Για Μη-Υγιείς Ανθρώπους & συγκεκριμένες διαταραχές
"- Το γανόδερμα δεν είναι φάρμακο αλλά ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ μόνο. Συνεπώς, δεν υπάρχει δοσολογικό σχήμα. Ωστόσο, βάσει της πρακτικής εμπειρίας, για να επιτευχθούν τα βέλτιστα αποτελέσματα υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες δοσολογίας για τους Υγιείς καθώς και για τους μη-Υγιείς ανθρώπους.- Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η βελτίωση της υγείας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την κατάσταση του εκάστοτε οργανισμού, το επίπεδο τοξινών στο σώμα, πόσο καιρό πάσχει από οποιαδήποτε ασθένεια και τυχόν άλλα θεραπευτικά προγράμματα π.χ. κάποια θεραπευτική αγωγή. Αλλά μπορεί κανείς να περιμένει σίγουρα μία καλή συνολική βελτίωση της υγείας, όταν υπάρχει συνεχή κατανάλωση γανοδέρματος για περισσότερο από 12 μήνες. Η μακροχρόνια αποκατάσταση της υγείας και η προστασίας αυτής εκτιμώνται περισσότερο στην γανοθεραπεία σε σχέση με τη βραχυπρόθεσμη ανακούφιση", Dr. Lim Ph. D. 
1. Γενικές Οδηγίες
1. Πολύ σημαντικόμε κάθε λήψη γανοδέρματος, πίνετε τουλάχιστον ένα με δύο ποτήρια νερό (ένα ποτήρι νερό είναι περίπου 200-250 ml) ενώ κατά την διάρκεια της ημέρας πίνετε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό (1,6 - 2 λίτρα). Με αυτόν τον τρόπο, βοηθάμε τον οργανισμό να αποβάλλει αποτελεσματικότερα & ταχύτερα τις τοξίνες μέσω του απεκκριτικού συστήματος και κυρίως μέσω του ουροποιητικού.
2. Κατά τη διάρκεια της γανοθεραπείας, ίσως νιώσετε δίψα και ότι το σώμα σας είναι ζεστό. Αυτό είναι σημάδι ότι ο οργανισμός χρειάζεται περισσότερο νερό για την απομάκρυνση των τοξινών. Αυξήστε την κατανάλωση νερού.
Γανοθεραπεία για βαθιά κυτταρική αποτοξίνωση
Γανοθεραπεία για βαθιά κυτταρική αποτοξίνωση
3. Λόγω του ότι πολλοί άνθρωποι έχουν ευαίσθητο στομάχι, είναι καλύτερα την 1η & την 2η εβδομάδα η πρώτη δόση γανόδερμα να λαμβάνεται αμέσως μετά το πρωινό γεύμα και η δεύτερη δόση γανόδερμα αμέσως μετά το βραδινό γεύμα. Από την 3η εβδομάδα και μετά η πρώτη δόση γανόδερμα να λαμβάνεται 30' πριν το πρωινό και η δεύτερη δόση γανόδερμα πριν τον βραδινό ύπνοΩστόσο, είναι απαραίτητο να έχουν μεσολαβήσει 3-4 ώρες μετά το βραδινό γεύμα. Εάν λόγω του καθημερινού σας προγράμματος κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, να λαμβάνετε τη δεύτερη δόση 30' πριν το βραδινό γεύμα.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ο Dr. Lim αναφέρει ότι σε περιπτώσεις γαστρίτιδας, στομαχικού έλκους, αναπνευστικών αλλεργιών και επιληψίας, θα πρέπει να αποφεύγουν την λήψη γανοδέρματος με άδειοστομάχι.
4. Σε γενικές γραμμές, μπορεί κανείς να παρατηρήσει τα οφέλη από τη λήψη υψηλής ποιότητας Γανόδερμα μετά από περίπου 2 έως 8 εβδομάδες ενώ εξαιρετικά αποτελέσματα θα βιώσει κάποιος σε 3 έως 6 μήνες,εφ’όσον τηρεί τρία πράγματα:
           - λαμβάνει το γανόδερμα καθημερινά διότι επαναλαμβανόμενες διακοπές στην κατανάλωση του, μειώνουν σημαντικά την αποτελεσματικότητας της γανοθεραπείας
                 - ακολουθεί τις γενικές οδηγίες χρήσης που αναφέρονται στον παρόντα σύνδεσμο και
                 - τηρεί την προτεινόμενη δοσολογία για την περίπτωση του.
Από την στιγμή που αποφασίσατε να ξεκινήσετε την γανοθεραπεία, οφείλετε στον εαυτό σας να την εφαρμόσετε με τον σωστό τρόπο.

5. Να αποφεύγονται φαγητά πλούσια σε ζωϊκά λίπη, τηγανητά, αλάτι, κονσέρβες, καφεΐνη (εξαίρεση αποτελεί ο αλκαλικός καφές). Τρώτε περισσότερα φρούτα, λαχανικά, (ατόφια ή σε χυμούς), υγιεινά γλυκά και όσπρια, ιδίως εάν είναι με τα φύτρα τους.

6. όποτε νιώθετε πόνοεκτός από την ημερήσια δοσολογία σας, μπορείτε να λαμβάνετε επιπρόσθετα 1 ζευγάρι ακόμα μέχρι να εξαφανιστούν τα συμπτώματα
7. Αν μετά τη δουλειά είστε κουρασμένοιπροσθέστε 1 ή 2 ζεύγη Γανόδερμα, μόνο για εκείνη την ημέρα.
8. Σε περίπτωση τροφικής δηλητηρίασης, καταναλώστε ώριμο γανόδερμα 90 ημερών RG

9. Το Γανόδερμα δεν έχει διατροφικούς περιορισμούς και μπορεί να καταναλώνεται σε συνδυασμό με οποιαδήποτε τροφή. Ωστόσο, το αλκοόλ να απέχει αρκετές ώρες (3-4 ώρες) από την λήψη του.
10. Ενώ λαμβάνεται γανόδερμα RG + GL, μπορείτε παράλληλα να λαμβάνετε και άλλα βότανα.
11. Έξοχος συνδυασμός με την γανοθεραπεία είναι και το Cordyceps
12. Το πρωί, μετά την κατανάλωση γανοδέρματος, θα βοηθούσε ένα αργό τζόκινγκ ή ένα ζωηρό περπάτημα για να ζεσταθεί το σώμα. Επίσης, παίρνετε βαθιές αναπνοές (4 φάσεων) γιατί αφενός προσφέρετε στον οργανισμό σας ακόμα περισσότερο οξυγόνο και αφετέρου το οξυγόνο πηγαίνει σε βαθύτερα επίπεδα

13. Διατηρήστε την συσκευασία σε δροσερό & ξηρό μέρος. Μην την τοποθετείτε στο ψυγείο.
2. Δοσολογία Για Υγιείς Ανθρώπους
Για υγιείς ανθρώπους, ένα ή δύο ζευγάρια ώριμο γανόδερμα 90 ημερών RG και μυκήλιο από γανόδερμα 18 ημερών GL, ημερησίως, είναι επαρκή 
3. Δοσολογία Για Παιδιά - Υπερήλικες
1. Το γανόδερμα είναι κατάλληλο για όλες τις ηλικίες, από τα βρέφη μέχρι και τους υπερήλικες.
2. Η δοσολογία για παιδιά είναι ως εξής:
Ηλικία
1 ημέρας έως 3 ετών


3 έως 12 ετών
1η εβδομάδα
1/2 κάψουλα RG, GL. Ανακατέψτε με το γάλα

όπως παραπάνω
2η εβδομάδα
1/2 κάψουλα το πρωί & 1/2 κάψουλα το βράδυ

1 κάψουλα το πρωί & 1 κάψουλα το βράδυ
3η εβδομάδα
1 κάψουλα το πρωί & 1 κάψουλα το βράδυ

όπως η 2η εβδομάδα
3. Η δοσολογία για αδύναμους / πολύ ηλικιωμένους άνθρωπους, τις πρώτες 3 εβδομάδες είναι ίδια με αυτή των παιδιών. Εάν αντιμετωπίζουν κάποια διαταραχή, αυξάνουμε σταδιακά την δοσολογία μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή δοσολογία βάσει της έντασης αλλά και του τύπου της διαταραχής.
4. Δοσολογία Για Εγκυμονούσες
- Οι υγιείς έγκυες γυναίκες μπορούν να καταναλώνουν DXN γανόδερμα από την αρχή της εγκυμοσύνης.
- Έγκυες γυναίκες που δεν είναι υγιείς ή δεν νιώθουν καλά, μπορούν να καταναλώσουν DXN γανόδερμα μετά τον 4ο μήνα. 

Tα ανωτέρω αναφέρονται στο εγχειρίδιο της γανοθεραπείας. Ωστόσο, κατά την περίοδο της εγκυμοσύνηςΠΑΝΤΑ να συμβουλεύεστε τον ιατρό σας ΠΡΙΝ από την κατανάλωση οποιουδήποτε βοτάνου ή συμπληρώματος διατροφής.
5. Δοσολογία Για μη-Υγιείς Ανθρώπους & συγκεκριμένες διαταραχές
Καταρχάς, τρεις σημαντικές παρατηρήσεις:
1. Για την πάθηση που σας απασχολεί, θα πρέπει πάντα να ακολουθείτε τις οδηγίες του ιατρού σας. Το Γανόδερμα, ναι μεν, μπορεί να καταναλώνεται συμπληρωματικά με την φαρμακευτική σας αγωγή ή τις άλλες γραμμές θεραπείας (π.χ. Ομοιοπαθητική) αλλά σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά τα φάρμακα που σας έχουν συνταγογραφηθεί.
2. Εάν σας έχει δοθεί φαρμακευτική αγωγή, μην σταματήσετε να λαμβάνετε τα φάρμακα σας ενώ λαμβάνετε γανόδερμα RG + GL, ειδικά τα φάρμακα που αφορούν την υψηλή αρτηριακή πίεση, καρδιακά προβλήματα, διαβήτη. Μειώστε την δοσολογία των συνταγογραφούμενων φαρμάκων μόνο σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του ιατρού σας
3. Το γανόδερμα είναι μία φυσική τροφη και η κατανάλωση του δεν επηρεάζει αρνητικά τυχόν παράλληλες φαρμακευτικές αγωγές. Απεναντίας τις συμπληρώνει και τις ενισχύει.

H ημερήσια δοσολογία εξαρτάται από την ένταση της ασθένειας αλλά και από τον τύπο της. Όλοι οι ασθενείς μπορούν να ταξινομηθούν σε τρεις ευρείες κατηγορίες.
Α. Ένταση Ασθένειας
Ένταση Ασθένειας


RG+GL ζεύγη / ημέρα

Παρατηρούμενη Βελτίωση


Περίοδος Ανάκαμψης
(
μήνες)


Συντήρηση μετά την ανάρρωση
Ήπια & Μέτρια

2 έως 4 ζεύγη

Καλή3 έως 6 2 ζεύγη ημερησίως, μόνιμα
Σοβαρή


5 ως 12 ζεύγη

Καλή6 έως 12 2 ζεύγη ημερησίως, μόνιμα
Καταληκτική


>12 ζεύγη. Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή.

Καλή υποστήριξη σε άλλες γραμμές θεραπείας. Βελτιώνει την γενικότερη κατάσταση και την ποιότητα ζωής.

Συνολική βελτίωση. Ανακούφιση από πόνους και τις παρενέργειες που οφείλονται σε άλλα φάρμακα.

6 ζεύγη ημερησίως, μόνιμα. Συνεχής παρακολούθηση απαιτείται.
Παρατηρήσεις:
1. Την πρώτη εβδομάδα, ξεκινάτε με ένα ζευγάρι ημερησίως. Την δεύτερη εβδομάδα αυξάνετε σε δύοζευγάρια ημερησίως, την τρίτη εβδομάδα αυξάνετε σε τέσσερα ζευγάρια ημερησίως και τις επόμενες εβδομάδες αυξάνετε δύο ζευγάρια ημερησίως ανά εβδομάδα μέχρι να επιτευχθεί το απαιτούμενο πρόγραμμα δοσολογίας, όπως φαίνεται ανωτέρω.
2. Σοβαρά νοσούντες (καρκίνος, διαβήτης, αποπληξία), να μοιράζουν την ημερήσια δοσολογία τους σε τρειςφορές (πρωί, μεσημέρι, βράδυ) ή τέσσερις φορές (πρωί, δεκατιανό ή απογευματινό, μεσημέρι, βράδυ) ήπέντε φορές (πρωί, δεκατιανό, μεσημέρι, απογευματινό, βράδυ) π.χ. 2 ή 3 ζευγάρια RG + GL κάθε φορά.
3. Σε συγγενείς παθήσεις (εκ γενετής παθήσεις) και ΑμεΑ, μπορεί να μην υπάρχει άμεση βελτίωση αλλά το γανόδερμα βελτιώνει την γενική υγεία, την ενέργεια και το ανοσοποιητικό σύστημα
4. Οι ασθματικοί ασθενείς να καταναλώνουν Γανόδερμα μετά το πρωινό. Εάν νιώσουν υπνηλία, να το καταναλώνουν το βράδυ.
5. Σε εξωτερικές πληγές ή σκασμένο δέρμαεφαρμόστε σκόνη από ώριμο γανόδερμα 90 ημερών πάνω στην πληγή. Το ώριμο γανόδερμα 90 ημερών είτε το προμηθεύεστε σε σκόνη είτε αφαιρείται το κέλυφος της κάψουλας  πολύ εύκολα (με τα χέρια ή με ένα μαχαιράκι)
6. Μπορείτε να το καταναλώσετε πριν ή μετά από μία επέμβαση
7. Για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της υπογονιμότητας και ανδρικής ανικανότητας, παράλληλα με την γανοθεραπεία, εξετάστε και το Cordyceps.
Β. Τύπος Ασθένειας*
*όπως ακριβώς παρουσιάζονται στο εγχειρίδιο της Γανοθεραπείας του Dr. Lim, Ph. D. 
1. Αιμορροΐδες
2. Αλκοολισμός
3. Αναιμία
4. Ανώμαλα Κύτταρα
5. Άσθμα, Κόπωση
6. Αϋπνία
7. Γαστρικό Έλκος
8. Γυναικολογικά Προβλήματα
9. Δέρμα Ευαίσθητο
10. Δέρμα σκασμένο (με έκκριση υγρών)
11. Διαβήτης
12. Επιληψία
13. Ηπατίτιδα Α-Β-Γ
14. Μαγουλάδες - Θυροειδής
15. Ιγμορίτιδα
16. Καρδιοπάθειες
17. Μεταγεννητικά προβλήματα
18. Μετεγχειρητικά
19. Μυκητίαση
20. Νεύρωση
21. Νεφρικά Προβλήματα
22. Σοβαρή νεφροπάθεια (αιμοκάθαρση)
23. Παράλυση
24. Πέτρα στην χολή
25. Πόνοι μυϊκοί & στις αρθρώσεις
26. Ρευματισμός
27. Σπυράκια
28. Στειρότητα
29. Τραυματισμός εσωτερικός
30. Υπερβολική λήψη δυτικών φαρμάκων
31. Υπέρταση
32. Υπόταση
33. Υψηλά επίπεδα οξύτητας
34. Ψωρίαση
Για τις δερματικές παθήσεις, σημαντική βοήθεια προσφέρουν και τα προϊόντα προσωπικής Υγιεινής ενισχυμένα με γανόδερμα (σαπούνι, αφρόλουτρο, σαμπουάν) και μπορούν να χρησιμοποιηθούν συμπληρωματικά με την γανοθεραπεία ώστε αφενός να ενισχύσουν την δράση της και αφετέρου να έχετε ταχύτερα αποτελέσματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου