Παρασκευή, 6 Μαΐου 2016

ΠΑΙΔΙΚΗ YOGA

ΠΑΙΔΙΚΗ ΓΙΟΓΚΑ
2 Γκρουπ

-> 3-6 ΕΤΩΝ

Yoga για παιδιά προσχολικής ηλικίας και γονείς. 
Τα παιδιά μυούνται στη yoga μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες, πχ. μίμηση ασανών από ζώα-φύση, yoga σε ζευγάρια, τραγούδι, εξιστόρηση παραμυθιών, βαθιά χαλάρωση. 
Στο μάθημα συμμετέχουν οι γονείς/κηδεμόνες και ασκούνται και αυτοί μαζί ή βοηθούν τα παιδιά.

->  6-12 ΕΤΩΝ
 
Yoga για παιδιά σχολικής ηλικίας.
Το μάθημα της γιόγκα για παιδιά 6-12 ετών περιλαμβάνει παιχνίδι, παράλληλα με συνειδητές σωματικές και αναπνευστικές ασκήσεις, μέσα από φανταστικά ταξίδια και πολλές χαρούμενες δραστηριότητες, αλλά στο τέλος απαραίτητη είναι και η χαλάρωση. 


ΟΦΕΛΗ
- Στα παιδιά παρατηρείται μια στενή σύνδεση της κινητικής λειτουργίας και της σωματικής, διανοητικής και κοινωνικο-συναισθηματικής ανάπτυξης. 
- Η γιόγκα, ως εξέχουσα ψυχοκινητική δραστηριότητα, αναδεικνύει αρμονικά αυτή τη σύνδεση πνεύματος και σώματος και ευνοεί την ολιστική ανάπτυξη των παιδιών. 
- Έχει διαπιστωθεί ότι μπορεί να βοηθήσει ιδιαίτερα τα παιδιά που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες, υπερκινητικότητα, διαταραχές ύπνου, διαταραχές λόγου ή αισθητηριακές διαταραχές, παιδιά με σωματικές ιδιαιτερότητες, παιδιά με νοητική υστέρηση, με κινητικά ή αισθητηριακά προβλήματα ή ακόμη και παιδιά που ταλαιπωρούνται από άσθμα και πονοκεφάλους. 
- Η γιόγκα είναι μια μορφή άσκησης μη ανταγωνιστική και εντείνει το πνεύμα της συνεργασίας, της αποδοχής και της κοινωνικότητας. 
- Σε σωματικό επίπεδο η γιόγκα επιδρά θετικά και ενισχύει τη μυϊκή ανάπτυξη, την ευλυγισία, την ενδυνάμωση, τη σωστή στάση του σώματος, τη σωστή αναπνοή, τη συγκέντρωση και τον έλεγχο του νου, την ατομική έκφραση, τον νευρομυϊκό συντονισμό και τη συναρμογή, ενισχύει την αυτοπεποίθησή των παιδιών, την κοινωνικότητα και το πνεύμα συνεργασίας, αλλά επίσης μαθαίνει στα παιδιά πώς να χαλαρώνουν και να απολαμβάνουν έναν ήρεμο ύπνο. 

Εγγραφές παιδικής yoga για τη σεζόν 2016-2017 είτε σε μεσημεριανά είτε απογευματινά τμήματα: 6986918405, kirmizakie@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου