Παρασκευή, 6 Μαΐου 2016

PARTNER YOGA

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 

 H Partner Yoga, Γιόγκα για δύο, δεν είναι μόνο για ρομαντικά ζευγάρια. Η πρόθεση της πρακτικής της Partner Yoga είναι να φέρει δυο ανθρώπους κοντά μέσω της κίνησης (asanas), της επαφής και της συνειδητής αναπνοής. Μας μαθαίνει να συντονιζόμαστε, να χαλαρώνουμε και απλά να υπάρχουμε μαζί - δίπλα σε κάποιον άλλον.
Η συνεργασία στις στάσεις (asanas) είναι ένας όμορφος τρόπος για να εμπιστευτούμε και να επικοινωνήσουμε χωρίς λόγια. Μαθαίνουμε να ακούμε όχι μόνο το δικό μας σώμα αλλά και το σώμα του άλλου, καλλιεργούμε την υπομονή, η καρδιά ανοίγει, το σώμα μαθαίνει ξανά να εμπιστεύεται, να χαλαρώνει και να αφήνεται. Η εμπειρία βαθαίνει και το πνεύμα μας ξυπνά με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο. Μετά νιώθουμε αλλαγμένοι, ελεύθεροι, πιο δυνατοί. Μαζί μετατρέπουμε την αντίσταση σε αποδοχή και δεκτικότητα. H συνεργασία, η επαφή και η επικοινωνία που προτείνει η πρακτική της Partner Yoga έχει την δύναμη να μας θυμίζει ότι είμαστε περισσότερο αλληλοεξαρτώμενοι από όσο νομίζουμε και ότι χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον για να μάθουμε να εμπιστευόμαστε, να εξερευνούμε τα όρια μας, να ξεπερνάμε τους φόβους μας και να ανακαλύπτουμε τον εαυτό μας. 
Χαλάρωσε και εμβάθυνε τη σύνδεση με το ταίρι σου σε μια πρακτική απόλαυσης της αναπνοής, απελευθέρωσης της κίνησης και μεταμόρφωσης της ενέργειας. Οι κινήσεις είναι καθιστές ή όρθιες, στατικές ή εν κινήσει.

ΩΦΕΛΗ PARTNER YOGA 

Η PARTNER YOGA μας διδάσκει να ξεφύγουμε από τα καθιερωμένα, να βρίσκουμε νέα όρια, να μην ντρεπόμαστε, να μη φοβόμαστε να εκτεθούμε, να ξεπεράσουμε ιδέες και πεποιθήσεις του περιοριστικού και απατηλού εγώ μας που προσαρμόζεται μέσα στο μικρό καβούκι του.
Όλοι είμαστε συνδεδεμένοι εξάλλου στο δρόμο της αυτογνωσίας!


Ωφέλη που δε βρίσκουμε εύκολα σε ένα κλασικό μάθημα yoga που βιώνουμε μονήρεις:
- Οι άνθρωποι έρχονται κοντά και συνεργατικά μέσω της κίνησης
- Αναπτύσσονται οι επιδεξιότητες του συντονισμού, της ισορροπίας και της συναρμογής
- Η σωματική και ψυχική επαφή των ατόμων καλλιεργεί την υπομονή, την εμπιστοσύνη, την υποστηρικτικότητα και τη δεκτικότητα στο συνεργάτη μας, την άφεση στη χαλαρότητα, το άνοιγμα της καρδιάς
- Μαθαίνουμε να ακούμε το σώμα του άλλου και να σεβόμαστε τα όριά του
- Προάγει τη μη λεκτική επικοινωνία
- Βοηθάει να απελευθερωθούμε από την εσωστρέφειά μας και να κοινωνικοποιηθούμε
- Εξερευνούμε και εξελίσσουμε τα όριά μας βιώνοντας αυτοπεποίθηση και πίστη στις ικανότητές μας
- Μαθαίνουμε να μην αντιστεκόμαστε, να μη φοβόμαστε, αλλά και να προσαρμοζόμαστε
- Βιώνουμε εξέλιξη ομαδικά υπενθυμίζοντάς μας ότι είμαστε όλοι αλληλοεξαρτώμενοι
- Ανακαλύπτουμε τον εαυτό μας μέσω της συνεργατικής προοπτικής
- Καλλιεργείται η "αγνή" συναισθηματική επαφή μεταξύ των ατόμων
- Συνειδητοποιούμε ότι η ύπαρξη δίπλα στον άλλον και η συντροφικότητα είναι κάτι ωφέλιμο και ευεργετικόΔιάρκεια μαθήματος: 1,5 ώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου