Παρασκευή, 6 Μαΐου 2016

REIKI

Τι είναι το Ρέικι;
Το Ρέικι είναι παραδοσιακή Ιαπωνική εναλλακτική θεραπεία που έχει ευεργετικά αποτελέσματα, όπως βελτίωση της υγείας, ευεξία, χαλάρωση, νοητική ηρεμία, αισιοδοξία. Η μέθοδος Ρέικι είναι μία φυσική ενεργειακή τεχνική που χρησιμοποιεί το άγγιγμα των χεριών, για να μεταβιβάσει την συμπαντική πνευματική ενέργεια Ρέικι και είναι απλή στην εφαρμογή της. Το Ρέικι είναι μία ολιστική μέθοδος, διότι επιφέρει ευεργετικά αποτελέσματα στο σώμα και στο νου.

Πού βοηθά το Ρέικι;
Το Ρέικι βοηθά σε κάθε πρόβλημα σωματικό, ψυχολογικό ή νοητικό. Το Ρέικι βοηθά να εξαλειφθεί το άγχος και το στρες, να αντιμετωπισθούν ψυχοσωματικά προβλήματα, να ανακουφιστούν πόνοι, όπως πονοκέφαλοι και ημικρανίες, στομαχόπονοι, κολικοί, νευραγλίες, μυϊκοί πόνοι, να αποκατασταθούν καψίματα, φλεγμονές, διαστρέμματα, προβλήματα του αυχένα, της πλάτης, μέσης, αλλά και σε χρόνιες και σοβαρές παθήσεις, όπως καρδιοπάθειες, διαβήτης και άλλες. Σε πολλά νοσοκομεία στο εξωτερικό, σε Αμερική, Αγγλία, Γερμανία και Ισπανία, η αγωγή Ρέικι χρησιμοποιείται σε καρκινοπαθείς για τη μείωση των παρενεργειών των χημικών ουσιών, στην αντιμετώπιση πολλών σοβαρών ασθενειών, όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας, και μετά από χειρουργικές επεμβάσεις για ταχύτερη ανάρρωση.

Ποιοι μπορούν να κάνουν Ρέικι; 
Όλοι μπορούν να δεχθούν Ρέικι εφόσον το επιθυμούν, άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας, αλλά και παιδιά. Η μέθοδος Ρέικι είναι ασφαλής, δεν έχει καμία παρενέργεια, είναι ωφέλιμη και ευεργετική σε κάθε περίπτωση. Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, ανεξάρτητα από ηλικία, φύλο, φυλή, θρησκεία, μόρφωση ή κοινωνική θέση, χρησιμοποιούν σήμερα τη μέθοδο Ρέικι στην καθημερινή τους ζωή, βελτιώνοντας την εσωτερική και εξωτερική πραγματικότητά τους.

Τι σημαίνει η λέξη Ρέικι και από που προέρχεται;
Η λέξη Ρέικι είναι ιαπωνική και σημαίνει κατά κυριολεξία ‘πνευματική ενέργεια’. Η αρχική ονομασία της μεθόδου είναι Ουσούι Ρέικι Ρυόχο. Ουσούι είναι το όνομα του ιδρυτή, Ρυόχο σημαίνει μέθοδος ίασης και έτσι η αρχική ονομασία ερμηνεύεται ως “Μέθοδος Ίασης με Πνευματική Ενέργεια του Ουσούι”.

Πώς έφτασε το Ρέικι στη δύση; 
Ο Δρ. Μικάο Ουσούι, ιδρυτής της μεθόδου Ρέικι, ήταν ένας σοφός δάσκαλος που γεννήθηκε και έζησε στην Ιαπωνία από το 1865 έως το 1926. Μέσα σε λίγα χρόνια δίδαξε την μέθοδο σε πάνω από δύο χιλιάδες άτομα και εκπαίδευσε αρκετούς δασκάλους Ρέικι, οι οποίοι συνέχισαν τη διάδοση της μεθόδου μετά το θάνατο του σε Ιαπωνία, Αμερική και Ευρώπη. Ένας από τους κύριους μαθητές του Δρ. Ουσούι ήταν ο Ιάπωνας ιατρός Δρ. Χαγιάσι, ο οποίος δίδαξε την μέθοδο Ρέικι στην κυρία Τακάτα που ήταν Ιαπωνίδα στην καταγωγή, γεννήθηκε στη Χαβάη το 1900 και έζησε στην Αμερική. Το 1938 ο ίδιος ο Δρ. Χαγιάσι πήγε στην Χαβάη και όρισε την κυρία Τακάτα επικεφαλής της μεθόδου Ρέικι στην Αμερική και της έδωσε επίσημη εξουσιοδότηση να διαδώσει τη μέθοδο στον Δυτικό κόσμο. Η κυρία Τακάτα διέδωσε το Ρέικι στην Αμερική έως το 1980, οπότε και απεβίωσε και οι μαθητές της συνέχισαν να διδάσκουν το Ρέικι σε Αμερική και Ευρώπη.

Πώς εφαρμόζεται το Ρέικι; 
Η μέθοδος Ρέικι εφαρμόζεται ως αγωγή και ως εκπαίδευση. Μπορεί κάποιος να πάρει αγωγή Ρέικι ως αποδέκτης. Οι αποδέκτες αισθάνονται ανακούφιση, ηρεμία και αισιοδοξία από την πρώτη αγωγή. Η μέθοδος Ρέικι είναι μία ήπια φυσική ενεργειακή αγωγή και χρειάζεται χρόνο και επανάληψη για να αποκαταστήσει χρόνια προβλήματα και παθήσεις. Σε σοβαρές ασθένειες ή κρίσιμες περιπτώσεις, χρησιμοποιείται παράλληλα με δραστικές ιατρικές μεθόδους, όπως για παράδειγμα μία εγχείρηση ή χημειοθεραπεία. Όταν υπάρχει χρόνος και εφόσον ο αποδέκτης επιλέγει την μέθοδο Ρέικι ως κύρια μέθοδο αποκατάστασης του προβλήματός του, τότε οι συνεδρίες Ρέικι δίνονται αρχικά σε σύντομο χρονικό διάστημα μεταξύ τους και στην συνέχεια μία την εβδομάδα ή μία τον μήνα ανάλογα με το πρόβλημα και τις ανάγκες του αποδέκτη. Ακόμα, μπορεί κάποιος να εκπαιδευτεί, ώστε να εφαρμόζει την μέθοδο στον εαυτό του, στην οικογένεια του και τους φίλους του. Επίσης, επαγγελματίες παίρνουν την εκπαίδευση Ρέικι, ώστε να εφαρμόσουν το Ρέικι ως εναλλακτική θεραπεία σε ένα ευρύτερο κοινό.

Πώς γίνεται η αγωγή Ρέικι; 
Το άτομο που δέχεται την αγωγή Ρέικι φορώντας όλα του τα ρούχα ξαπλώνει σε ένα κρεβάτι μασάζ. Ο Πρακτικός Ρέικι που διοχετεύει την ενέργεια Ρέικι ακουμπά απαλά τα χέρια του σε διάφορα σημεία του σώματος του αποδέκτη, όπως το κεφάλι, την κοιλιά, την πλάτη, σε διάφορα σημεία και σε όποιο άλλο σημείο υπάρχει δυσφορία ή πόνος. Στην αγωγή Ρέικι δεν χρησιμοποιούνται ούτε κρύσταλλοι, ούτε έλαια, ούτε ουσίες, ούτε χειρομάλαξη, αφού όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την παραδοσιακή μέθοδο Ρέικι που είναι αυτοδύναμα αποτελεσματική και ευεργετική. Με το απαλό άγγιγμα των χεριών μεταβιβάζεται η συμπαντική θεραπευτική ενέργεια Ρέικι στο ενεργειακό πεδίο και το σώμα του αποδέκτη και επιφέρει ευεργετικά αποτελέσματα.

Τι περιλαμβάνει μία συνεδρία Ρέικι; 
Μία ολοκληρωμένη αγωγή Ρέικι έχει ελάχιστη χρονική διάρκεια μίας ώρας. Η πρώτη συνεδρία Ρέικι συνήθως περιλαμβάνει σύντομη συζήτηση για το ιστορικό του αποδέκτη και αγωγή Ρέικι διάρκειας 60-75 λεπτών. Οι επόμενες συνεδρίες Ρέικι περιλαμβάνουν σύντομη συζήτηση για την πορεία της αγωγής και αγωγή Ρέικι της ίδιας διάρκειας.

Πόσο συχνά πρέπει να γίνονται οι συνεδρίες Ρέικι και πόσο κοστίζουν; 
Ο αριθμός και η συχνότητα των συνεδριών Ρέικι καθορίζεται από τη φύση του προβλήματος, τις ανάγκες και τη δυνατότητα του αποδέκτη. Για σοβαρά προβλήματα οι συνεδρίες Ρέικι δίνονται αρχικά σε σύντομο χρονικό διάστημα μεταξύ τους και στην συνέχεια μία την εβδομάδα ή μία τον μήνα ανάλογα την περίπτωση.

Ποιες είναι οι αρχές του Ρέικι; 
Στο Τόκυο υπάρχει ένα μνημείο που δεσπόζει του τάφου του Δρ. Ουσούι. Εκεί εξιστορείται η ζωή του Δρ. Ουσούι και το έργο του, αλλά αναγράφονται και οι Αρχές του Ρέικι ως εξής:
Σήμερα μην θυμώνεις
Σήμερα μην ανησυχείς
Να νιώθεις ευγνωμοσύνη
Να εργάζεσαι εντατικά (πάνω στον εαυτό σου)
Να είσαι καλός με τους άλλους
Αυτές είναι απλές διδασκαλίες για πνευματική καλλιέργεια, αλλά σύμφωνες με τις μεγάλες διδασκαλίες των αρχαίων σοφών. Ο Δρ. Ουσούι ονόμαζε αυτές τις διδασκαλίες ‘μυστική μέθοδο πρόσκλησης ευτυχίας’ και ‘πνευματικό φάρμακο που θεραπεύει πολλές αρρώστιες’. Έλεγε στους μαθητές του κάθε πρωί και βράδυ να κάθονται στη στάση διαλογισμού με ενωμένα χέρια και να επαναλαμβάνουν αυτά τα λόγια δυνατά αλλά και μέσα στην καρδιά τους, ώστε να καλλιεργήσουν έναν υγιή νου και ένα υγιές σώμα.

Κλείστε συνεδρία: 6986918405
Τοποθεσία: Μέθεξις, Δρουλίσκου 1 ή στον προσωπικό σας χώρο (αν βρίσκεται εντός πόλεως)
Κόστος: 20ε/ώρα (χωρίς ΦΠΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου